Lainojen yhdistäminen lainoja kilpailuttavien yritysten kautta

Markkinoilla on useita lainoja kilpailuttavia yrityksiä, mikä voi aiheuttaa valinnan vaikeutta lainan kilpailutusta pohdittaessa. Tästä syystä näihin yrityksiin tarkemmin tutustuminen onkin suotavaa, jotta löytää sopivimman vaihtoehdon.

Lainan kilpailuttaminen tapahtuu melko samalla tavoin yrityksestä riippumatta. Lainahakemuksen täyttämisen jälkeen lainan kilpailuttaja toimittaa sen eteenpäin eri pankkeihin ja rahoituslaitoksiin. Ensimmäinen lainatarjous saapuukin lähes poikkeuksetta yhden pankkipäivän kuluessa. Tarjouksen voi vapaasti hyväksyä tai hylätä. Myönteisen lainapäätöksen jälkeen pankki tai rahoituslaitos saattaa pyytää toimittamaan lisäliitteitä, kuten palkka- tai eläketodistuksen.

Lähes kaikki lainavertailupalvelut hakevat lainatarjouksia vähintään 20 eri pankilta ja rahoituslaitokselta, osa jopa useammaltakin. Tästä syystä lainavertailupalveluiden käyttö on nostanut suosiotaan: ajansäästön lisäksi edullisen yhdistelmälainan löytäminen käy helposti. Kilpailutuspalvelun kautta saaduissa tarjouksissa voi olla mukana tuntemattomampiakin lainantarjoajia.

Sortter – helppokäyttöinen lainojen vertailu- ja kilpailutuspalvelu

Suomalainen, vuonna 2018 perustettu lainavertailupalvelu Sortter on yksi selkeimmistä ja helppokäyttöisimmistä lainavertailupalveluista. Sen lainaehdotukset on järjestetty valmiiksi hintajärjestykseen todellisen vuosikoron mukaan. Se vertaa pankkien lainatarjoukset asiakkaan puolesta ja tarjoaa erilaisia valittavia lainatarjouksia edullisuusjärjestyksessä.

Sortter kilpailuttaa lainat puolestasi yli 20 pankilla. Vaikka Sortter ei itse myönnäkään lainoja, on hakijan kuitenkin täytettävä tietyt minimivaatimukset, ennen kuin palvelun kautta voi hakea lainatarjouksia pankeilta ja rahoituslaitoksilta. Vaatimuksia ovat muun muassa 20 vuoden ikä, vakituinen asuinpaikka Suomessa, säännölliset tulot sekä kunnossa olevat luottotiedot.

Sortter kilpailuttaa puolestasi vakuudettomat luotot 1000 eurosta 60 000 euroon asti. Laina-aika on maksimissaan 15 vuotta. Sortterin lainavertailupalvelussa ovat mukana vain luotettavat pankit ja rahoituslaitokset, kuten POP-Pankki, Aktia, Kaarna, Bank Norwegian, Nordax Bank ja Instabank, joiden kautta on mahdollista saada lainatarjous.

Sortter tarjoaa ja vertailee luottoja ja lainoja niin kuluttajille kuin yrityksille. Sillä on myös hintatakuu: mikäli löydät lainan edullisemmin jostain muualta, hyvittää Sortter lainojen hintaerotuksen parhaan koron takuun mukaisesti. Monista muista poiketen Sortterin palvelussa näkee lainatarjousten yhteydessä myös mahdollisuuden maksu- tai lyhennysvapaisiin kuukausiin. Lainan voi maksaa halutessaan etuajassa pois.

Sortterin palvelussa on myös nähtävillä tuoreita palautteita tyytyväisiltä asiakkailta. Myös sivuston blogia ylläpidetään aktiivisesti, ja sieltä saakin ajankohtaista tietoa talouden hallinnasta ja rahoituksesta.

Rahalaitos – vertaile lainoja 500 eurosta alkaen

Yksi Suomen vanhimmista lainojen kilpailutusta tarjoavista yrityksistä on Rahalaitos. Se perustettiin vuonna 2011 ja on siten yksi alansa suurimmista edelläkävijöistä. Sen kilpailuttamat lainat liikkuvat 500–70 000 euron välillä ja maksimi laina-aika on 15 vuotta. Vanhoja kertyneitä lainoja voi myös yhdistellä, jolloin saa todennäköisesti paremman koron. Rahalaitoksen yhtenä etuna on, että sitä kautta myös pienituloisten on mahdollista saada lainatarjous, mikäli luottotiedot ovat kunnossa.

Kuten Sortter, myös Rahalaitos vaatii lainan hakijoilta vähintään 20 vuoden iän. Asiakkaalla ei myöskään saa olla julkisia maksuhäiriömerkintöjä, ja nettotulojen täytyy olla minimissään 600 euroa kuukaudessa.

Rahalaitoksen suosioon vaikuttavia tekijöitä ovat ainakin korkea maksimilainasumma sekä mahdollisuus tehdä lainavertailuhakemus alhaisimmillakin kuukausituloilla. Mikäli jokin sen yhteistyökumppaneista on vailla suurempia kuukausituloja, tippuu tämä automaattisesti pois näytettävistä tuloksista. Tämä on varsin kätevää ja säästää aikaa, sillä tällöin saa ainoastaan itselleen sopivat lainatarjoukset.

Rahalaitoksen kautta voi kilpailuttaa kymmeniä eri lainayrityksiä, kuten esimerkiksi Svean, Komplett Bankin, Collector Bankin, Credigon, Kaarnan ja Fellow Pankin lainatarjouksia. Perinteiset pankit puolestaan puuttuvat Rahalaitoksen yhteistyökumppanivalikoimasta kokonaan.

Omalaina – kilpailutusta mutta myös suoramarkkinointia

Matalat ehdot lainan saamiselle lienevät Omalainan suosion takana. Sen kautta on mahdollista saada lainatarjouksia maksuhäiriömerkinnästä huolimatta. Minimi ikävaatimus on 18 vuotta, mikä on alhaisempi kuin monilla muilla lainan kilpailuttajilla. Omalainan kautta on mahdollista kilpailuttaa lainoja, joiden lainasummat ovat 100–60 000 euron välillä. Kuitenkin maksuaikaa on vähemmän kuin monissa muissa lainankilpailutusyrityksissä – enimmillään 10 vuotta.

Omalaina lupaa tarjouksia yhdellä hakemuksella noin 20:ltä eri rahoituslaitokselta. Sen korkotasot vaihtelevat – alhaisimmillaan se on 4,9 % ja korkeimmillaan 20 %. Omalaina tekee yhteistyötä esimerkiksi GF-Moneyn, Aktian, Ferratumin ja TF-Bankin kanssa. Takaisinmaksuaika on Omalainalla peräti 20 vuotta. Pitkä laina-aika laskee kuukausittaista maksuerää, mutta voi lisäksi merkittävästi kasvattaa lainan kokonaiskustannusta. Kannattaa siis olla laina-ajan valinnan kanssa tarkkana.

Omalainan käyttö poikkeaa muista vertailusivustoista tekstiviestien suurella määrällä ja sähköpostiin tulevilla lainatarjouksilla. Muissa palveluissa tarjoukset kootaan yhteen näkymään, josta asiakas voi valita itselleen mieluisimman. Omalainalle hakemuksen täyttämisen jälkeen suoramarkkinointi lisääntyy niin siltä itseltään kuin pikavippejä tarjoavilta yrityksiltäkin.

Ruotsalainen Zmarta lainojen yhdistämiseen

Zmarta perustettiin jo vuonna 2015. Lainasummat ovat 1000–60 000 euroa ja maksuaikaa saa enimmillään 15 vuotta. Ikävaatimuksena on vähintään 20 vuotta ja maksuhäiriömerkintöjä ei saa olla.

Zmartalla on useita yhteistyökumppaneita, kuten Svea, Aktia, Bigbank, sekä Collector Bank, ja näiden kautta onkin mahdollista saada lainatarjouksia. Lainanhakijan tulee olla 20–75 vuotias ja palkkatulojen tai eläkkeen suuruus minimissään 750 euroa kuukaudessa.

Zmartan asiakkaiden keskuudessa yhdistelylainan hakeminen on suosittua: peräti 70 % asiakkaista on hakenut Zmartan kertoman mukaan nimenomaan yhdistelylainaa vuonna 2020. Tämä on 10 % suurempi määrä kuin vuonna 2019. Zmartalla on myös oma blogi, jossa annetaan erilaisia vinkkejä niin säästämiseen kuin erilaisiin remontteihinkin sekä haastatellaan yrittäjiä.

Lainojen yhdistämistä tarjoavia pankkeja

Yhdistämällä lainat saa selkeyttä omaan talouteen. On helpompaa vastaanottaa yksi lainalasku kuussa viiden laskun sijaan. Tämän lisäksi lainojen yhdistäminen pienentää kuluja, sillä usean tilinhoitopalkkion sijaan jää maksettavaksi vain yksi kuukausittainen maksu.

Jos pieniä lainoja on monta yhtaikaa, niihin meneviä kustannuksia voi olla vaikea hahmottaa. Useissa pienissä lainoissa kokonaiskustannukset tulevat usein paljon suuremmaksi kuin yhdessä isommassa lainassa. Montaa lainaa samanaikaisesti lyhennettäessä tulee myös päällekkäisiä lainanhoito- tai tilinhoitomaksuja tai muita kuluja.

Useat pankit tarjoavat yhdistelmälainoja, joista osa antaa tarjouksen yhdistelylainalle myös lainankilpailutussivustoilla. Pankkien ja rahoituslaitosten tarjoamat yhdistelylainat poikkeavatkin jonkin verran toisistaan. Joillekin pankista haettu yhdistelmälaina voi tuntua kaikista turvallisimmalta ja luotettavimmalta vaihtoehdolta, sillä pankeilla on yleensä pitkä historia ja ihmiset ovat tottuneet asioimaan tiettyjen pankkien kanssa koko elämänsä. Myös pelkästään netissä toimivat yritykset voivat saada ihmiset helpommin kääntymään perinteisten pankkien puoleen.